Følg Studentsamskipnaden SiO

Ikke glem å søke studentbolig

Nyhet   •   mai 09, 2017 12:36 CEST

- Ikke glem å søke studentbolig selv om du er travel med russetid og eksamen. Du kan søke før du vet om du har studieplass, sier SiOs Snap-reporter, Ane-Marthe Pedersen. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Om tre måneder er vår blitt til høst og russen har blitt til studenter. Snap-reporter i SiO (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus), Ane-Marte Pedersen, har klare råd til russen:

- Ikke glem å søke studentbolig selv om du er travel med russetid og eksamen. Du kan søke før du vet om du har studieplass. Mange vil studere i Oslo. De siste årene har det vært veldig stor etterspørsel etter studentboliger og mitt beste tips er derfor å søke nå, sier Oslo-student og Snap-reporter i SiO, Ane-Marte Pedersen.

Hun bor selv på Sogn studentby og trives i sin SiO studentbolig.

Mange om beinet i august
I hovedstadsområdet er det 67 000 studenter. De siste årene har det vært stor etterspørsel etter studentboliger fra SiO. I august er ventelistene ekstra lange. Derfor lønner det seg å søke studentbolig så tidlig som mulig.

- Dersom du tenker på Oslo som studiested, er det smart å søke studentbolig allerede nå. Mange tenker at de kan vente utover sommeren, men erfaringsmessig er det smart å søke så fort som mulig, også får man har fått svar fra Samordna opptak, sier Ane.

Kommer du ikke inn på det studiet du ønsker, eller bestemmer du deg for en annen studieby, kan du trekke søknaden din ved å si fra til SiO innen 31.07.

Oslo-student Anes råd for å få studentbolig i Oslo:

  1. Søk studentbolig nå. Du trenger ikke ha studieplass før du søker.
  2. Vær aktiv. Søk studentbolig, men let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet. Ikke sats alt på ett kort.
  3. Gå dine egne veier. Let etter bolig også utenfor de mest populære sentrumsområdene. Sjekk reisevei og reisetid med trikk, buss og bane.
  4. Sett opp flere boligalternativer når du søker studentbolig. Noen av boligene er mer populære enn andre og har alltid venteliste. Du kan søke om overflytting til disse i neste runde
  5. Ikke mist motet selv om du ikke har fått bolig til semesterstart. Hør med venner og kjente om du kan låne sofaen i begynnelsen av semesteret eller gå sammen med noen for å leie privat.

Søkertallene fra Samordna opptak viser at Oslo er en populær by for studenter.

Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO) har 8500 studentboliger og det bygges stadig flere studentboliger i Oslo. SiOs boliger er tilrettelagt for studenter og er rimeligere enn det private markedet. SiO har boligtyper for alle studenter; single, par, familier, samt tilrettelagte boliger for studenter med funksjonsnedsettelser.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.