Gå videre til innhold
Alle studenter med norsk personnummer og betalt semesteravgift til SiO, kan søke om å få fastlege hos SiO Helse. Du trenger ikke være folkeregistrert i Oslo.
Alle studenter med norsk personnummer og betalt semesteravgift til SiO, kan søke om å få fastlege hos SiO Helse. Du trenger ikke være folkeregistrert i Oslo.

Nyhet -

​Husk fastlege der du studerer!

Anders Sandvei i SiO Helse oppfordrer studenter til å skaffe seg fastlege der de studerer. Mange studenter er ikke klar over at de kan få fastlege i Oslo i studietiden selv om de er folkeregistrert andre steder.

- Husk å ordne deg fastlege når du flytter til Oslo for å studere, sier Anders Sandvei, fungerende seksjonsoverlege i SiO Helse.

Mange tusen ungdommer fra hele landet flytter til Oslo for å studere hver høst. Hovedstaden huser nå 67 500 studenter.

- Det å ha fastlege der du studerer, er selvfølgelig en fordel dersom du blir syk eller trenger oppfølging av lege i studietiden, forteller Anders Sandvei.

- Vi ser også at det er mange som ønsker HPV-vaksine eller reisevaksiner.

SiO Helse har 15 fastleger som står klare til å ta imot studenter. Studenter med fastlege hos SiO får også tilgang til en egen helserefusjonsordning dersom de har helseutgifter på mer enn 350 kroner i året.

Noen å snakke med

For mange er studenttilværelsen også begynnelsen på voksenlivet og dermed noe nytt.

- Av og til kan det være godt å snakke med noen. Ved Psykisk helse tilbyr vi studentene korttidsterapi hos psykolog eller psykiater. Vi har også gruppebehandling, og en rekke kurs- og gruppetilbud, for eksempel bli venn med deg selv, tankevirus eller ta ordet kurset er veldig populært, sier Sandvei.

Fastlege hos SiO Helse

Alle studenter med norsk personnummer og betalt semesteravgift til SiO, kan søke om å få fastlege hos SiO Helse. Du trenger ikke være folkeregistrert i Oslo

Legene i SiO Helse er spesialister i allmennmedisin eller er under spesialiseringi allmennmedisin. De har lang erfaring med studenter og ungdomshelse.

Hvis helseutgiftene dine blir på mer enn 350 kroner i året, kan du som student og fastlegepasient hos SiO søke om refusjon av helseutgifter.

Du kan bytte tilbake til din gamle fastlege innen 3 år, hvis du ikke har endret folkeregistrert adresse.

SiO Helse tilbyr også prevensjonsveiledning hos helsesykepleier, drop-in for sjekk av seksuelt overførbare infeksjoner, reisevaksinering. Alle studenter med betalt semesteravgift kan benytte disse tilbudene.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge