Gå videre til innhold
Helt ærlige studenthistorier - minidokumentar om studenters utfordringer

Nyhet -

Helt ærlige studenthistorier - minidokumentar om studenters utfordringer

Torsdag 15.desember kl.19:00-22:30 arrangerer stiftelsen The Human Aspect og Studentsamskipnaden SiO premierefest for den nye mini-dokumentaren «Helt ærlige studenthistorier» på Chateau Neuf. Det blir premierevisning av dokumentaren, konsert med Amanda Delara og studentartisten Aurora Amalie, samt en viktig panelsamtale om studenters psykiske helse.

- Vi håper at historiefortellingen i mini-dokumentaren kan gjøre at vi lærer av hverandre, og at det bidrar til økt forståelse og støtte i møte med utfordringer som studenter møter. Samarbeidet er et initiativ av studenter, med studenter, for studenter, sier Trond-Morten Trondsen, direktør for SiO Helse.

I forbindelse med mini-dokumentaren har The Human Aspect (THA) og SiO snakket med unge mennesker om livets største utfordringer og hvordan man kommer seg gjennom det i studietiden. Stiftelsen The Human Aspect ble grunnlagt av Jimmy Westerheim i 2017, og er et av verdens første livserfaringsbibliotek. THA publiserer 2-4 intervjuer hver uke med ulike mennesker. Alle videointervjuene og historiene er forskjellige, men spørsmålene er like: 1) Hva har vært ditt livs tøffeste utfordring? 2) Hvordan håndterte du denne utfordringen? 3) Hva lærte du fra utfordringen?

Mini-dokumentaren «Helt ærlige studenthistorier» tar opp viktige temaer som press og forventninger, generasjon-prestasjon, psykiske lidelser, ensomhet, spiseforstyrrelser, rasisme og å være skeiv og på spekteret.

Premierefesten 15.desember byr på visning av mini-dokumentaren og musikk fra Amanda Delara og student-artisten Aurora Amalie. Deretter blir det en spennende panelsamtale hvor man får høre hva studentene Guro, Godriver og Ernests har lært gjennom studiene, kombinert med innsikter fra grunnleggeren av The Human Aspect, Jimmy Westerheim, og Trond-Morten Trondsen, direktøren for SiO Helse. Samtalen ønsker å sette søkelys på hvordan man kan fostre god psykisk helse som student, men også hva samfunnet må ta tak i.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge