Gå videre til innhold
Statsråd Oddmund Hoel mottar en gravemaskin fra student og styreleder i SiO, Eilif Tanberg,  som påminnelse om at SiO er klare til å sette spaden i jorda på nye studentboligprosjekter.
Statsråd Oddmund Hoel mottar en gravemaskin fra student og styreleder i SiO, Eilif Tanberg, som påminnelse om at SiO er klare til å sette spaden i jorda på nye studentboligprosjekter.

Nyhet -

Byggestartmarkering for 462 nye studentboliger på Nordberg i Oslo

– Når disse byggene står ferdig om to år får Oslostudentene et skikkelig løft i boligtilbudet. Samtidig er SiO utålmodige etter å bygge mer. Det skal vi få til i samarbeid med stat og kommune, sa styreleder i SiO, Eilif Tanberg, under markeringen av byggeprosjektet mandag 14.10.

Tanberg trakk frem tilgang på egnede tomter og økt byggetilskudd som viktige faktorer for å kunne bygge mer.

Nordberg Studentby er det siste store byggeprosjektet SiO har i Oslo. Prosjektet, med Skanska som totalentreprenør, skal stå ferdig høsten 2026.

Samarbeid
Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel trakk også frem viktigheten av samarbeid for å møte studentboligbehovet i sitt innlegg.

– Vi må jobbe sammen, vi må være kreative og vi må tenke nytt.

Hoel understreket at man må tenke studentboliger i sammenhenger som byutvikling, campusutvikling, kommuneplaner og statlig eid areal i storbyene.

Også Oslo kommune la vekt på å trekke sammen for å lykkes.

Studentene er viktige for Oslo og det er inspirerende og flott å se nye byggeprosjekter ta form, slik som vi ser her i dag. Vi trenger flere slike prosjekter i årene fremover og det blir avgjørende at vi klarer å trekke i samme retning, sa byrådssekretær for byutvikling, Ingeborg Tennes (H).

Fornøyde studenter
Nye Nordberg Studentby vil bestå av tre bygg med flotte, grønne uteområder. Prosjektet består av 417 ettroms leiligheter, 9 toroms leiligheter, og 9 fellesskapsløsninger med 4 hybler hver.

– Vi studenter er avhengige av at det bygges flere studentboliger. SiO er en viktig aktør som bidrar til at studentene har et trygt sted å bo og er med på å dempe presset på leiemarkedet. Vi ser at studentene er fornøyde med studentboligene sine, sa Oliwia Skowron, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Attraktiv beliggenhet
Nybyggene erstatter de tidligere familieboligene fra 60-tallet på området. Skanska er totalentreprenør for prosjektet. Arkitekt har vært A-lab frem til byggefase. Fra byggefase er det Sweco som er arkitekt. Ivaretakelsen av vernede trær og naturmangfoldet på tomten er et viktig hensyn under utbyggingen.

Studentbyen ligger i nærheten av de større studentbyene på Sogn og Kringsjå. Dette er en attraktiv beliggenhet for studentene, og også driftsmessig effektivt.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge