Gå videre til innhold
Bli med på visning på Sogn Studentby tirsdag 23. januar. (Foto: Astri Åmellom Brøto / SiO)
Bli med på visning på Sogn Studentby tirsdag 23. januar. (Foto: Astri Åmellom Brøto / SiO)

Nyhet -

Bli med på visning på Sogn Studentby

Tirsdag 23. januar kan studenter som vurderer å søke studentbolig på tradisjonsrike Sogn studentby komme på visning i Rolf E. Stenersen allè 30 på Sogn Studentby. SiO arrangerer visning fra kl. 16-20 og håper på godt oppmøte fra studenter og andre nysgjerrige.


- Vi merker at det er stor interesse for å se studentboligene våre fra studenter og vordende studenter. Derfor holder vi visning, slik at boligsøkere og de som har lyst kan få se studentbyen fra innsiden, sier Gunn Kirsti Løkka, fungerende direktør i SiO Bolig.

Hver tiende person i Oslo er student. Det gjør studentbolig fra SiO populært hos hovedstadens 67 000 studenter. Sogn studentby er blant de mest kjente studentbyene og ligger i bydel Nordre Aker, ti minutters gange fra t-banestasjonen ved Ullevål Stadion og kollektivtransport til sentrum eller marka.

- Visningen er hovedsakelig rettet mot studenter, men alle som er nysgjerrige på studentlivet eller studentbyperlen Sogn er hjertelig velkomne, sier Løkka.

Søk nå

SiO tilbyr studentboliger av ulik størrelse og standard, alt fra hybler hvor man deler kjøkken og bad med en eller flere andre, til egne leiligheter for single, par og familier. Skal du studere i Oslo til høsten lønner det seg å søke studentbolig allerede nå. De siste årene har det vært stor etterspørsel etter studentboliger i hovedstaden.

Tidligere OL-landsby

Sogn Studentby er en av Oslos eldste. De første byggene i studentbyen sto ferdig i 1951 og ble benyttet som deltakerlandsby under vinter-OL i Oslo i 1952. Studentbyen er også kjent for å ha vært utsmykket med ekte Munch-malerier.

Hva finner man i en studentbolig?

Studentene kan leie møblert, noe som som regel betyr litt mer enn seng og madrass, for eksempel kommer skrivebord med stol, hylle og klesskap i tillegg. Det er også persienner i mange boliger. Studentene må selv sørge for bestikk og kjøkkenutstyr der de bor. Det gjelder også puter, dyner, sengetøy. Hvitevarer, som kjøleskap og komfyr, er derimot en del av inventaret.

- Leier man umøblert, tror jeg at det er større muligheter for å gjøre boligen litt mer «din». Leier man møblert, er jo det svært praktisk. Da har man seng, skap og skrivebord, men noe må man jo skaffe selv, slik som dyner og puter, og ting til kjøkkenet. Det er hyggelig å spørre de andre man deler med om hva de anser som felles og hva de ser på som personlige ting, for eksempel på kjøkkenet, sier Gunn Kristi Løkka.

Fakta i saken:

 • SiO avholder visning på Sogn Studentby tirsdag 23. januar klokken 16-20. Rolf E- stenersen allè30.
 • Alle som vurderer å søke studentbolig hos SiO eller bare er nysgjerrige på studentlivet, er hjertelig velkomne på visning.
 • Sogn studentby består av totalt 1521 studentboliger.
 • Visningsboligen man kan se på den 23. januar, er en hybel med delt kjøkken og bad, der man deler kjøkken med fire og der det er to bad. Denne spesifikke leiligheten koster kr. 4133,- inklusive strøm og internett.
 • En vanlig studentbolig på Sogn koster 2894 kroner per måned, inkludert strøm og internett. Litt under halvparten av boligene på Sogn, 716 studentboliger, har denne prisen og da deler man bad og kjøkken med andre.
 • En god del av studentboligene på Sogn Studentby ligger på rundt 4000 til 5000 kroner. I tillegg finnes det noen få, større familieleiligheter, som har priser opp mot 10 000 kroner. Èn familiebolig har månedspris på kr. 12 677.
 • Felleskjøkken skal vaskes etter en turordning og det er forventet at alle deltar.
 • SiO er Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus. SiO tilbyr velferdstjenester til 67 000 studenter som studerer på 26 ulike læresteder i hovedstadsområdet. SiO byr på tjenester innenfor bolig, helse, tannlege, rådgivning, barnehage, mat og drikke.
 • SiO bygger for tiden flere studentboliger. Per i dag tilbyr SiO studentbolig til rundt 10 000 studenter.

Praktisk om studentbolig fra SiO:

 • Depositum: Alle studenter (både internasjonale og nasjonale studenter) må betale depositum på boligen. Det kan lønne seg å ha penger satt av til depositum uansett om man bor på studentbolig eller privat.
 • Ta med dyne og pute selv. Leier man møblert, inneholder hybelen seng med madrass, skrivebord med stol, garderobeskap og hylle, men ikke dyne og pute.
 • Kjøkkenet har som minimum en komfyr med stekeplater, men ikke alle kjøkken er utstyrt med stekeovn. Noen deler kjøkken med andre, men husk å skaffe og bruke ditt eget kjøkkenutstyr om ikke annet er avtalt. Mange brukthandlere har mye billig og bra.
 • Vasking av felleskjøkken og bad er et fellesansvar som studentene fordeler seg imellom.

Emner

Regions

Kontakter

Ina Maria Finnerud

Ina Maria Finnerud

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver +47 902 32 065
Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge