Gå videre til innhold
Student

Bilde -

Student

Illustrasjonsbilde SHoT 2018
Thomas Ekstrøm
Lisens:
Bruk i media
Innholdet kan lastes ned, bli brukt og delt i ulike medier av for eksempel journalister, bloggere, spaltister, kommentatorer etc., med den hensikt å formidle, fortelle og kommentere dine pressemeldinger, oppslag eller informasjon, forutsatt at innholdet er uendret og brukt i sin helhet. Opphaver skal navngis i den grad og på den måten god skikk tilsier (dette betyr f.eks. at fotografer nesten alltid skal navngis).
Kreditering:
Thomas Ekstrøm
Filformat:
.tiff
Størrelse:
1080 x 1512, 2.4 MB
Last ned

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

8. februar sendes Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT)  ut til mer enn 180 000 norske studenter i hele landet og i utlandet.

Nå skal studentenes helse og trivsel i hele landet kartlegges

Hvordan er det egentlig å være student inn i det tredje koronaåret? Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) gjennomføres hvert fjerde år, og 8. februar sendes undersøkelsen ut til mer enn 180 000 norske studenter i hele landet og i utlandet. Undersøkelsen er den største, norske undersøkelsen om studenters helse og trivsel, og kanskje også internasjonalt.

Hele 50 055 norske studenter har svart på undersøkelsen, også kjent som HELT ÆRLIG-undersøkelsen.

​Hver fjerde student sliter psykisk

Mer enn en av fire studenter opplever alvorlige psykiske symptomplager viser en ny undersøkelse fra studentsamskipnadene. - Fra en av seks i 2010, til en av fem i 2014 og nå er det mer enn en av fire som sliter. Dette må vi ta på største alvor, sier leder for Studentenes Helse- og Trivselsundersøkelse (SHoT) 2018, Kari Jussie Lønning.

Studentsamskipnadene Sammen, Sit og SiO står bak Norges største undersøkelse om studenters helse og trivsel, som gjennomføres av Folkehelseinstituttet. I dag, 8. september, ble 2022-rapporten lansert.

En av tre studenter har alvorlige psykiske plager

35 % av norske studenter opplever alvorlige psykiske plager, viser Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2022. – I 2010 var det én av seks studenter, og nå er det én av tre. Utviklingen over tid viser en trend som må følges opp, sier leder for SHoT-undersøkelsen, Kari-Jussie Lønning. Blant temaene i SHoT er trivsel, livskvalitet, fysisk og psykisk helse, økonomi og studieferdigheter.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge