Gå videre til innhold
Kari Jussie Lønning

Bilde -

Kari Jussie Lønning

Nå: Leder styringsgruppen SHoT2018) SHoT står for Studentenes Helse og Trivselsundersøkelse. (Tidligere leder SiO Helse).
Unni Irmelin Kvam / SiO
Lisens:
Creative Commons navngivelse
Med en Creative Commons-lisens, bevarer du din opphavsrett, men tillater andre personer å kopiere og spre ditt verk forutsatt at de navngir deg som opphavsperson. Du tillater andre å kopiere, distribuere, vise, skrive ut og fremføre verket/frembringelsen, samt å lage bearbeidelser basert på dette.
Kreditering:
Unni Irmelin Kvam / SiO
Filformat:
.jpg
Størrelse:
5472 x 3648, 3.29 MB
Last ned

Kategorier

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141
Mia Elizabeth Taylor Østom

Mia Elizabeth Taylor Østom

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 941 84 789

Relatert innhold

Illustrasjonsbilde: Vennskap er viktig for tilhørighet, trivsel og mestring av studentlivet. Foto: Svein Finneide.

Fire av ti studenter mangler venner på studiestedet

41% av norske studenter har få eller ingen venner på studiestedet sitt. Funnet presenteres under et arrangement i Arendalsuka i dag, og er det første funnet som er klart fra SHoT 2022, Norges største undersøkelse om studenthelse. - Vennskap er viktig for tilhørighet, trivsel og mestring av studentlivet. Dette må vi få på plass tiltak for å bedre, sier leder for SHoT, Kari-Jussie Lønning.

Hvordan har studentene det? 6. februar går Studentenes helse- og trivelsundersøkelse (SHot 2018) ut til 160 000 studenter over hele landet. (Foto: Unni Irmelin Kvam / SiO)

Hvordan har du det, student? Helt ærlig?

​Tirsdag 6. februar sendes Norges største undersøkelse om studenthelse ut til 160 000 studenter over hele Norge. - Vi ber studentene svare helt ærlig på spørsmålene vi stiller, slik at regjering, studenthelsetjenester og studentsamskipnader kan gi studentene et enda bedre helsetilbud i framtiden, sier leder for Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT 2018), Kari Jussie Lønning.

Studentsamskipnadene Sammen, Sit og SiO står bak Norges største undersøkelse om studenters helse og trivsel, som gjennomføres av Folkehelseinstituttet. I dag, 8. september, ble 2022-rapporten lansert.

En av tre studenter har alvorlige psykiske plager

35 % av norske studenter opplever alvorlige psykiske plager, viser Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (SHoT) 2022. – I 2010 var det én av seks studenter, og nå er det én av tre. Utviklingen over tid viser en trend som må følges opp, sier leder for SHoT-undersøkelsen, Kari-Jussie Lønning. Blant temaene i SHoT er trivsel, livskvalitet, fysisk og psykisk helse, økonomi og studieferdigheter.

Illustrasjonsbilde: Nå skal studentenes psykiske helse kartlegges enda grundigere i en tilleggsundersøkelse til SHoT. Foto: Svein Finneide.

Nå kommer tilleggsundersøkelsen til SHoT om psykiske lidelser

Nå skal norske studenters psykiske helse kartlegges enda grundigere. I slutten av januar gjennomføres en oppfølgingsundersøkelse etter fjorårets SHoT-undersøkelse. I6 000 studenter fra hele landet vil bli bedt om å svare på et omfattende spørreskjema om psykisk helse. Formålet er å få bedre innsikt i forekomsten av de vanligste psykiske lidelsene blant høyskole- og universitetsstudenter.

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 76 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO

Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge