Gå videre til innhold
SiO planlegger nye familieboliger for studenter på Kringsjå Studentby. (Illustrasjon av LMR arkitektur)
SiO planlegger nye familieboliger for studenter på Kringsjå Studentby. (Illustrasjon av LMR arkitektur)

Nyhet -

Nye familieboliger på Kringsjå Studentby

SiO planlegger 82 nye familieboliger for studenter nederst på Kringsjå Studentby. Familieboligene blir rundt 50 kvadratmeter store, og skal bygges i miljøvennlig massivtre.


Byggestart i 2018

Byggestart planlegges sommeren 2018, og de nye boligene vil kunne stå klare i løpet av 2019. Det er LMR Arkitektur AS som har tegnet familieboligene. Prosjektet utgjør andre byggetrinn i fornyelsen av Kringsjå studentby, og består av to bygg på fire etasjer og et bygg på tre etasjer.

Vil bygge grønt og sosialt
Prosjektet består av tre enkeltstående bygg i massivtre. I midten opparbeides en lekeplass og prosjektet sørger for at de generøse uteområdene og det grønne preget på studentbyen beholdes.

- Vi legger til rette for et lekeområde og grillplass, slik at studenter med barn som bor oss hos, får en god studietid og et bra hjem, sier Helge Christian Haugen, Eiendomsdirektør i SiO.

Kringsjå byr på frisk luft, turløyper og Sognsvann og Nordmarka som nærmeste naboer. Her ligger det med andre ord godt til rette for studentfamiliene. SiO har også tre barnehager for studentbarn på Kringsjå, Klossen, Skogly og Frydenhaug.

Solceller og geovarme
SiO satser på gode miljøtiltak også utover valg av massivtre som materiale. Det skal installeres solceller på tak og to av veggfasadene for egenproduksjon av elektrisitet. I tillegg skal SiO borre 16 nye geovarmebrønner som skal forsyne studentene med lokal jordvarme. Produksjonen av varme og elektrisitet er planlagt større enn de tre byggenes behov, og overskuddet er tenkt eksportert og fordelt til andre bygg i studentbyen.

- Vi fortsetter å satse på de gode miljøtiltakene. Massivtre er et miljøvennlig materiale som vi har gode erfaringer med, og solceller og lokal geovarme er tiltak vi ser gode resultater av på Kringsjå, sier Helge Chr. Haugen, Eiendomsdirektør i SiO.

Fakta:

  • SiO bygger 82 studentboliger for familier fordelt på tre bygg i Kringsjå studentby. Målet er at byggene skal være energi- og klimaeffektive med en klimabelastning rundt nullutslippsnivået.
  • Prosjektet starter i 2018 og planlegges ferdigstilt i løpet av 2019.
  • Blant miljøtiltakene er å bygge i massivtre, bruk av solceller og lokal jordvarme og såkalt gråvannsgjenvinning fra avløpsvann fra dusj, der brukt varmtvann bidrar til å varme opp nytt varmtvann til dusjen.
  • Kringsjå Studentby ligger i umiddelbar nærhet til Oslomarka og dens turstier, fiskevann og løypenett, og under 15 min fra Nationaltheatret med t-bane. SiO ønsker å utnytte områdets potensiale for en framtidig utvikling hvor området moderniseres og revitaliseres.
  • Bygget som står på adressen Olav M. Troviksvei 38-44 i dag, skal kondemneres.
  • SiO er medlem av miljønettverket Grønn Byggallianse, og har tilsluttet seg de 10 anbefalte tiltakene i byggalliansens Veikart mot 2050. Formålet er grønnere studentboligdrift og grønnere byggeprosjekter.

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

Relaterte events

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge