Følg Studentsamskipnaden SiO

Pressemeldinger

​200 millioner til miljø, pandemifond og styrking av Oslo som studentby

​200 millioner til miljø, pandemifond og styrking av Oslo som studentby

Pressemeldinger   •   jun 04, 2020 14:48 CEST

SiOs årsresultat for 2019 er på 256,2 millioner kroner mot 65,4 millioner i 2018. Årsaken til det ekstraordinære resultatet er salgsgevinst for Bjerke Studenthus. 70 millioner av årsoverskuddet avsettes til et nyopprettet miljøfond, 70 millioner avsettes i et fond for pandemitiltak i oppfølgingen etter koronakrisen, og 70 millioner avsettes til fond for styrking av Oslo som studentby.

SiO setter av 20 millioner til koronatiltak for studentene

SiO setter av 20 millioner til koronatiltak for studentene

Pressemeldinger   •   apr 03, 2020 06:00 CEST

SiOs hovedstyre har besluttet å avsette 19,8 millioner til ekstraordinære velferdstiltak for Oslostudentene. Pengene skal blant annet gå til krisehjelp for studentforeninger, styrket psykisk helsetilbud og digitale aktiviteter for økt trivsel. - Vi ønsker å iverksette ekstra tiltak for å hjelpe studentene i den perioden vi nå befinner oss i, sier Jonas Virtanen, student og hovedstyreleder i SiO.

​Oppdatert: SiO stenger alle treningssentre og serveringssteder

​Oppdatert: SiO stenger alle treningssentre og serveringssteder

Pressemeldinger   •   mar 12, 2020 12:07 CET

SiO har gjennomført en rekke tiltak for å hindre smitterisiko blant studenter og ansatte. Endringene påvirker driften av SiOs tilbud, og vi stenger fra i dag alle våre treningssentre og alle serveringssteder. Mer informasjon kommer.

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

​Overskuddsmat ble til 60 000 studentmåltider

Pressemeldinger   •   feb 11, 2020 16:15 CET

SiO Mat og Drikke kjøpte 22 tonn overskuddsmat i 2019. "Det er viktig at vi tenker bærekraftig også i våre innkjøp. At vi velger å kjøpe overskuddsmat bidrar til å redusere vårt eget og bransjens matsvinn", sier administrerende direktør i SiO Mat og Drikke, Steffen H. Greff. "I 2020 har vi ambisjon om å kjøpe inn 50 tonn, noe som tilsvarer 140 000 studentmåltider."

​Jusstudent Aksel Høymo tildeles SiOs idépris på 100 000 kr

​Jusstudent Aksel Høymo tildeles SiOs idépris på 100 000 kr

Pressemeldinger   •   jan 16, 2020 07:00 CET

Aksel Høymo er tildelt SiOs idépris for ideen “Lommejuristen”, en app som kan hjelpe studenter i juridiske problemstillinger de møter. - Jeg har stor tro på at Lommejuristen kan bidra til å gi en større trygghet i studenters hverdag, sier prisvinner Aksel Høymo.

​Bli med og spis opp sauen!

​Bli med og spis opp sauen!

Pressemeldinger   •   nov 14, 2019 17:49 CET

- Norske fryselagre er stappfulle av sauekjøtt som står i fare for å bli kastet. Det vil vi gjøre noe med. 14.11. møtte nesten 700 studenter opp da vi grillet vi sau på OsloMet. Vi har kjøpt et halvt tonn sauekjøtt som vi skal lage flere gode måltider til Oslostudentene av fremover, sier Steffen H. Greff, administrerende direktør i SiO Mat og Drikke.

​Digital spørsmål- og svartjeneste for studenter

​Digital spørsmål- og svartjeneste for studenter

Pressemeldinger   •   nov 12, 2019 09:56 CET

Hvordan fikse studiene når du er deprimert og hva gjør du når du blir uvenner med noen på studentbyen? Dette er blant spørsmålene som er kommet inn etter at SiO lanserte den digitale spørsmål- og svartjenesten "Studenter spør" 21. oktober. Her kan studentene stille spørsmål om det de lurer på og få svar av SiO Helses fagpersoner. Det nye tilbudet er et prøveprosjekt.

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Serverer blodpannekaker og insekter til studentene

Pressemeldinger   •   okt 30, 2019 06:00 CET

Denne uken er det Halloween og studenter i Oslo kan kjøpe blodpannekaker og insektcupcakes i SiOs spisesteder. Vi håper vi inspirerer studentene til et mer variert og bærekraftig kosthold, sier Steffen H. Greff i SiO Mat og Drikke. Halloween er en fin anledning til å gjøre studenter og andre oppmerksomme både på å bruke hele dyret og teste ut nye proteinkilder.

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

​Tre SiO-spisesteder har kuttet matsvinnet inntil 69 % på et år

Pressemeldinger   •   okt 17, 2019 16:27 CEST

Studentspisestedene på Blindern, KUTT Gourmet, Tacoteket og Deiglig er blant serveringsstedene som har oppnådd særlig gode resultater i å redusere matsvinn ifølge en ny rapport. KUTT har redusert matsvinnet med 69 %, Tacoteket med 40 og Deiglig med 36 % det siste året. Rapporten fra Østfoldforskning på vegne av Matvett viser at mange allerede har nådd målet om 20 % reduksjon innen 2020.

Nye uteområder på Kringsjå Studentby skal gjøre det enkelt å bli kjent med naboen

Nye uteområder på Kringsjå Studentby skal gjøre det enkelt å bli kjent med naboen

Pressemeldinger   •   jun 04, 2019 16:49 CEST

-Studentene kan nå flytte lesesalen til frukthagen, ta styrketrening og yoga utendørs, ha kollokviegrupper rundt benkene eller på plenen, sa SiOs styreleder Vetle Bo Saga under åpningen av de nye uteområdene på Kringsjå Studentby 4. juni. Kringsjå Studentby har fått splitter nye uteområder med frukthage, vannpark, treningsapparater, hinderløype, grillplasser og andre aktivitetsmuligheter.