Gå videre til innhold
SiO begynner studentboligbygging i Blindernveien 6 høsten 2018 (Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter)
SiO begynner studentboligbygging i Blindernveien 6 høsten 2018 (Illustrasjon: Dyrvik Arkitekter)

Nyhet -

Starter byggingen av studentboliger på Blindern

Etter sommeren starter SiO byggingen av rundt 300 nye studentboliger i Blindernveien 6.

Byggingen starter i september, med beregnet ferdigstillelse i siste halvdel av 2020. Det er Dyrvik Arkitekter som har tegnet de nye studentboligene. Bygget er planlagt med tårn på 13 etasjer mot vest, og rommer rundt 300 studentboliger med eget kjøkken og bad. I tillegg til boliger blir det barnehage med fire avdelinger og noe næringsarealer i første etasje. Studenthuset får også takterrasse og sykkelverksted.

Universitetet som nabo

De nye studentboligene får Universitetet i Oslo som nærmeste nabo, og det er gangavstand til Politihøgskolen, Musikkhøgskolen, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, Barrat Due musikkinstitutt og Det teologiske menighetsfakultet.

- Beliggenheten er midt i smørøyet for studenter. UiO-studenter kan nærmest gå på forelesning i tøflene.  Herfra kan du sykle eller gå til de fleste av byens utdanningsinstitusjoner, sier SiOs hovedstyreleder, Vetle Bo Saga. – I tillegg er det kort vei til buss, trikk og bane.

Bygger i massivtre

SiO ønsker at studentene skal kunne bo grønt, og de nye studentboligene bygges i miljøvennlig massivtre.

- SiO har positive erfaringer med å bygge i massivtre på Kringsjå studentby, og har besluttet å bygge i tre i Blindernveien også. Vi ønsker å bidra til at området skal være attraktivt, grønt og trygt til glede for studentene og andre, sier Vetle Bo Saga. - 300 studentboliger på Blindern kan også bidra til mer liv på campus.

Egen visningsbolig på campus

For virkelig å markere starten på studentboligutbyggingen på Blindern har SiO i samarbeid med Universitetet i Oslo satt opp en 19,6 kvadratmeter visningsbolig utenfor Georg Sverdrups hus på campus.

- Her kan studentene allerede nå ta seg en tur inn og se hvordan de nye studentboligene blir når de åpner i 2020, sier hovedstyreleder Saga, som selv er student ved UiO.

Han berømmer Universitetet i Oslo (UiO) for at visningsboligen plasseres på Blindern Campus, og tror mange studenter er interessert i å ta en kikk innom for å se en studentbolig og høre om mulighetene.

Fakta om SiOs byggeprosjekt i Blindernveien 6:

• Det bygges rundt 300 studenthybler i massivtre i Blindernveien 6. Studentboligene vil ha eget kjøkken og bad, slik studentene etterspør.

• Blindernveien 6 har en unik beliggenhet sett mot SiO-tilknyttede læresteder som UiO (Universitetet i Oslo), Politihøgskolen, Musikkhøyskolen, Norsk Gestaltinstitutt Høyskole, Barrat Due musikkinstitutt og Det teologiske Menighetsfakultet.

• Blindernveien 6 blir bygget i 13 etasjer, inkludert sokkeletasje, der det er planlagt SiO Barnehage på rundt 500 kvadratmeter.

Campusundersøkelsen (2016) viser at studenter primært bruker kollektivtransport, går eller sykler. Infrastrukturen i området gjør tomten derfor svært egnet til studentboliger.

Dyrvik Arkitekter har skisseprosjektet og forprosjekt i regulering.

• SiO – Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus bygger studentboliger for byens nærmere 70 000 studenter og er en velferdsorganisasjon som tilbyr studentene velferd innen studenthelse, trening, mat og drikke, samt studentboliger og barnehage.

Related links

Emner

Kategorier

Regions

Kontakter

Nina Langeland

Nina Langeland

Pressekontakt Kommunikasjonsdirektør 926 18 141

Relatert innhold

SiO jobber for å gjøre hverdagen til studenter bedre

SiO er studentsamskipnaden for 27 studiesteder i Osloregionen. Mer enn 75 000 studenter betaler semesteravgift til SiO og kan bruke de ulike tilbudene våre. Hovedoppgaven vår er å tilby produkter og tjenester som gjør studiehverdagen effektiv og stimulerende, og bidrar til at studentene trives. Jobben vi gjør skal bidra til at studiestedene våre har de mest attraktive læringsmiljøene i landet.

Studentsamskipnaden SiO
Trimveien 4
0314 OSLO Oslo
Norge