Følg Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO)

Slik får du tips og råd om tak over hodet i siste liten

Nyhet   •   aug 07, 2017 12:00 CEST

SiO inviterer Uninite til nettmøte med studentene. Uninite tilbyr en digital tjeneste som kobler leietakere sammen basert på personlighet og interesser. (Foto: Christoffer Meyer / Kind)

6622 studenter står for tiden på venteliste for å få studentbolig hos SiO. Er det fremdeles muligheter for deg som ikke har tak over hodet til studiestart? SiO har invitert boligekspertene Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl fra bolig-matchingtjenesten Uninite til nettmøte 8. august for å hjelpe studentene med å tips og råd til å finne bolig i siste liten.

- Vi vet at mange studenter ønsker å bo hos SiO og mange står på venteliste nå i august. Vær aktiv. Let også via nettverket ditt og det vanlige leiemarkedet, sier Gabrielle Legrand Gjerdset, student og styreleder i SiO.

- Nesten 400 nye studentboliger vil stå klare i løpet av dette studieåret, og vi skal bygge mange flere. Men fokuset vårt akkurat nå er å bidra med tips og råd til de mange som trenger bolig til semesterstart, sier Gjerdset.

Hun er glad for drahjelpen fra grunnleggerne av boligmatchingtjenesten Uninite, som ønsker å hjelpe studenter med å finne den rette å bo i kollektiv med.

- Vi var studenter selv for ikke lenge siden, og det ga oss ideen om å lage en løsning for studenter og andre som vil bo sammen. Vi lagd en nettløsning for å finne de som matcher din personlighet, alder og interesser. Det passer godt dersom du ikke kjenner noen i Oslo å flytte sammen med. Vi har også andre tips til hva du kan gjøre for å skaffe deg hybel eller rom i kollektiv i siste liten, sier Christian Wierød, gründer og leder for Uninite.

SiO inviterer til nettmøte med Uninite der studenter uten bolig kan komme med sine spørsmål den 8. august, kl. 13-17.

Faktaboks:

  • SiO er studentsamskipnaden i Oslo og Akershus, og studentsamskipnad for 67 000 studenter ved 26 studiesteder.
  • SiO har om lag 8500 studentboliger og planlegger å bygge inntil 3000 nye studentboliger innen 2021 for å møte behovet.
  • Uninite tilbyr boligtjenester til folk som leter etter andre å bo med, basert på interesser og personlighet og bistår med å finne et bokollektiv som kan passe for deg.
  • Uninite.no har 9000 brukere over hele landet, primært Oslo, Bergen og Trondheim. Uninite ble startet opp av Christian Wierød og Øyvind Hasund Dahl.
  • SiO tildelte Uninite Kristian Ottosen-prisen 2016 for deres innsats innen sosialt entreprenørskap.

Vedlagte filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.