Følg Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus (SiO)

Cookie-baking for påskestemning - og mot hjemlengsel

Blogginnlegg   •   mar 12, 2018 12:30 CET

SiO Mat og Drikke inviterer studentene til å bake påskecookies på Deiglig Bakeri, Frederikkebygget, Blindern

Å bryte brød og dele et måltid skaper nærhet mellom mennesker. Det eneste som kanskje skaper enda mer stemning og fellesskap, er det å lage maten sammen også. 


Av Lene Ulen Kvale, markedskoordinater SiO Mat og Drikke

Da SiO Mat og Drikke inviterte til pepperkakebaking før jul, tok mange studenter seg tid til å komme. De satte seg ved langbord og i grupper – og bakte sammen. Nå blir det mer baking.

Onsdag 14. mars fra 14 - 17 inviterer vi på ny studentene til å bake hjemmebakt med oss. Slik håper vi at denne ettermiddagen på Deiglig Bakeri kan skape litt hjemlig hygge og påskestemning som et avbrekk fra lesesalen.

Remi Gagnaire, vår baker på Deiglig Frederikke står bak oppskriften, og den er gammel og velprøvd. Remi har pleid å lage disse cookiene for å kurere hjemlengsel, og nå får studentene nyte godt av oppskriften hans.

Det er første gang vi holder bakeverksted før påske, og jeg er spent på hvordan det blir tatt i mot. Kom alene eller sammen med noen og bli med å skape påskestemning! De som ønsker det, kan få med seg cookies hjem. Lengter du hjem til påske får du også sjansen til å teste om påskecookies kan dempe hjemlengselen litt. Prøv gjerne oppskriften hjemme også.

Om baking på Deiglig Bakeri:

  • Før jul inviterte SiO Mat og Drikke studentene på Blindern til å bake pepperkaker sammen på Deiglig Bakeri.
  • Nå inviterer SiO Mat og Drikke nok en gang til baking på langbord i Deiglig Bakeri på Frederikke.
  • Vi håper alle som vil får bakt, men kø kan oppstå.

Påskecookies (ca. 20 stk) (Inneholder gluten)

2stk egg (romtemperert)

12g vaniljesukker

10g bakepulver

5g natron

5g salt

175g smør

110g farin sukker

175g brunt sukker (har sukkeret ditt blitt gammelt og hardt- varm det i mikrobølgeovn, så blir det som nytt)

125g havregryn

325g hvetemel

For å få best mulig resultat, er det viktig at egg og smør er romtemperert. Ta ut smøret og eggene fra kjøleskapet som det første du gjør.


Fremgangsmåte:

Blande sammen smør, sukker, havregryn, natron og bakepulver. Tilsett egg – litt om gangen.

Når blandingen er jevn, tilsettes hvetemel. Bland forsiktig og så lite som mulig.

Porsjonere ut og flat ned på brett med bakepapir på.

Cookie-ene stekes ca. 12 min på 160 grader i forvarmet ovn.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar